الجمعة، 30 نوفمبر، 2012

طريقة عمل بيكاتا الدجاج بالمشروم


الكمية تكفي: شخصين
وقت التحضير: 10 دقائق
وقت الطهي: 20 دقيقة
المقادير:
صدور بانيه 
ملح وفلفل اسود مجروش 
وبودره بصل 
شويه خل صغيرين 
سماق 
نص ليمونه 
بقدونس مفروم مش كتير 
500جرام مشروم 
توم 
خل بلسميك 
معلقه ونص دقيق 
لبن 
معلقه قشطه او كريمه 
معلقه مسترده كبيرة 
رشه اوريجانو 
التحضير:
اول شئ هنتبل الفراخ بملح وفلفل اسود مجروش وبودره بصل وشويه خل صغيرين

وسماق

ونص ليمونه

وبقدونس مفروم مش كتير
الطبخ:
 هتسخني شويه زيت مع سمنه صغيرين

وهنحمر الصدور فيها وساعات بزوده ميه عشان تستوي

بتجيبي حوالي 400الي 500 جرام مشروم وانا بفضل الطازه احسن

بس المرة دي مكنش عندي غير المحفوظ

بصفيه من ميته وبغسله

عشان مواد الحفظ

ببشر توم او بدقه وبسخن الزيت واول ما تطلع ريحه التوم

انزل بالمشروم

وبضيف شويه خل بلسميك

بفضل ااقلب فيه لحد ما يطقطق كده وينشف وتتبخر ميته خاااالص

بعد كده بضيف معلقه ونص دقيق وممكن اقل حسب انتي عاوزاه سميكه ولا خفيفه بضيف اللبن وبقلب

بحط معلقه قشطه او كريمه انا مش بكتروبحط معلقه مسترده كبيرة وبقلب كويس

بحط رشه اوريجانو متكتريش رشه بس عشان الطعم ميتغيرش بقطع الفراخ ثم بضيفها علي المشروم

واقلب ولولقيتها تقلت بخففها بشويه لبن او ميه

بتحطي ملح وفلفل اسود خفيف قووي

ودي شكلها النهائي وممكن جنبها عيش 

او رز ابيض

المصدر فتكات مواقع المرأة
طبخ فتكات «اطباق رئيسية «بيكاتا الدجاج بالمشروم
 http://food.fatakat.com/recipe3049.html

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Share It